Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-06@12:21:10 GMT

آسیب‎های روحی؛ عمده‌‎ترین مشکل سیل‌زدگان

تاریخ انتشار: ۲۷ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۴۹۳۳۷

آسیب‎های روحی؛ عمده‌‎ترین مشکل سیل‌زدگان

به گزارش ایکنا از لرستان، جاری شدن سیل در چند استان کشور از آغازین روز‌های سال 98، خسارات سنگینی را به مناطق سیل‌زده وارد آورد و روستا‌ها و شهر‌های زیادی را آب فراگرفت. در ابتدا برخی مناطق شمال کشور مانند استان‌های مازندران و گلستان دست‌خوش حادثه سیل ویران‌گر شدند و سپس استان‌های فارس، لرستان و خوزستان نیز گرفتار بارش‌های شدید و در نتیجه سیل و آبگرفتگی شدند و متأسفانه بسیاری از خانه‌ها تخریب و ساکنان آن‌ها مجبور به ترک خانه‌های خود شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


از شروع بارندگی‌ها و بروز سیل، ملت بزرگ ایران همدل و متحد به کمک دستگاه‌های مختلف دولتی و همچنین نیروی‌های مسلح از جمله سپاه پاسداران انقلاب اسلامی برای مساعدت و همیاری با سیل‌زدگان شتافتند و کمک‌های نقدی و غیر نقدی و انسان‌دوستانه خود را به این استان‌ها گسیل داشتند تا مرهمی بر درد‌های مردم سیل‌زده باشد.

تشکیل ستاد دانشگاهی کاهش آسیب‎های سیلاب لرستان
حسن مروتی، رئیس دانشگاه آیت‌الله‌العظمی بروجردی در گفت‌وگو با ایکنا با بیان این‌که آسیب‎های روحی و روانی از عمده‌‎ترین مشکل سیل‌زدگان است، اظهار کرد: متاسفانه در سال‎های اخیر، کشور ایران با رویدادهای دلخراشی همچون بلاهای طبیعی مواجه شده است.
وی با بیان این‌که زلزله‎های استان کرمانشاه و اخیراً نیز سیلاب لرستان نمونه‎ای از این اتفاق‎های ناخوشایند است، اضلفه کرد: موضوعی که بسیار اهمیت دارد، هجوم ضربتی و عقب‌نشینی زودهنگام رسانه‎ها در پرداختن به مسائل و مشکلات مردم آسیب‌دیده است.
مروتی با بیان این‌که نمونه آن، زلزله سال گذشته در منطقه سرپِل ذهاب است، گفت: در ابتدای وقوع رویداد، اغلب رسانه‎ها به‌صورت ضربتی، هماهنگ و متمرکز از زوایای مختلف، مسائل را بازتاب دادند که همین امر موجب توجه اذهان عمومی و به‌ویژه مسئولین برای رفع مشکلات هموطنانی که با آن رویداد مواجه بودند، شد. اما پس از گذشت مدتی از رویداد، رسانه‎ها زودهنگام از پرداختن به موضوع، مسائل و مشکلات عقب‌نشینی کردند. این در حالی بود که معضلات به حالت نسبی حل شده بودند و به‌صورت غیر قابل اجتناب، مردم و مسئولین کشور، کمک‌رسانی برای تسریع حل مشکلات مردم این منطقه را کاهش دادند.
وی بیان کرد: بر این اساس، این تصور را داریم که نقش رسانه‎ها در بازتاب خبری سیلاب استان لرستان، قبل از حل مسائل و مشکلات کامل فروکش کند و بازگشت به حالت عادی زندگی هموطنان، کند شود. از این‌رو دانشگاه آیت‌الله العظمی بروجردی، ستادی را تشکیل داده است که هدف آن شناسایی و حل آسیب‎هایی است که به سرعت قابل بازگشت نیست.
رئیس دانشگاه آیت‌الله‌العظمی بروجردی ادامه داد: عمده‎ترین مسائلی که وجود دارد، آسیب‎های روحی و روانی، آسیب‎های منازل مسکونی و به‌ویژه آسیب‎ها به مزارع و باغات است.
مروتی اظهار کرد: شک نداریم که مسئولان کشور و استان تلاش خویش برای حل کامل این مسائل خواهند کرد، با این حال به سبب حجم بالای مشکلات، تمایل داریم در این امر به نهادهای مسئول، به‌صورت علمی، یاری رسانیم.
وی بیان کرد: ستادی که در حال شکل‌گیری است، ستاد دانشگاهی کاهش آسیب‎های سیلاب لرستان نام‌گذاری شده است. 
رئیس دانشگاه آیت‌الله‌العظمی بروجردی اضافه کرد: این ستاد متشکل‌از پنج کارگروه علمی شامل؛ کارگروه آسیب‎های فردی و اجتماعی، کارگروه فنی مهندسی، کارگروه کشاورزی، کارگروه بهداشت و سلامت و کارگروه حقوقی است.
مروتی بیان کرد: با فراخوانی که صورت گرفت، متخصصان انسان دوست زیادی شامل اساتید دانشگاه آیت‌الله‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌العظمی بروجردی و دانشگاه‎های استان‎های هم‌جوار، فارغ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌التحصیلان ارشد و دکتری در رشته‎های مرتبط و کارشناسان دلسوز به این ستاد ملحق شدند.
وی ادامه داد: در این راستا، این دانشگاه، زمینه لازم به‌منظور گردهمایی متخصصان، سازماندهی و برگزاری جلسات کارگروه‎ها به‌منظور شناسایی، اندیشه‌ورزی و ترمیم آسیب‎ها را هموار خواهد ساخت.
رئیس دانشگاه آیت‌الله‌العظمی بروجردی گفت: نقش این ستاد، کوتاه‌مدت نیست و برنامه‌ریزی‎ها برای حل مسائل، با تفکر و اندیشه گروهی صورت خواهد گرفت.

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری بین المللی قرآن ایکنا لرستان اجتماعی سیل زدگان پلدختر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۴۹۳۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارگروه تخصصی برای ساماندهی شبکه مهندسی پوشاک دانشگاه تشکیل می‌شود

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، فخرالسادات هاشمی معاون امور مدارس سمای استان بوشهر در نخستین کارگروه ساماندهی تولید لباس فرم دانش‌آموزان این مدارس اظهار کرد: برای ساماندهی و مشارکت در شبکه مهندسی پوشاک دانشگاه به‌منظور تأمین لباس فرم دانش‌آموزان، یک کارگروه تخصصی با مشارکت و عضویت معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه تشکیل می‌شود.

وی با اشاره به اینکه قبل از سال تحصیلی جدید زمینه تهیه تولید لباس فرم دانش آموزان مطابق با استاندارد‌های موجود در حوزه تخصصی و تجهیزات و ملزومات تولید را فراهم می‌کنیم، اضافه کرد؛ لباس فرم دانش‌آموزان مدارس سما در استان باید با نگاه رونق تولید و مطابق با استاندارد‌های موجود در تخصصی و تجهیزات و ملزومات تولید و با استفاده از پارچه باکیفیت ایرانی تهیه و دوخت شود.

معاون امور مدارس سمای استان بوشهر افزود:‌ تولید این لباس‌ها از طریق فراخوان و جذب متخصصین داخل دانشگاه و سایر متخصصان خارج از دانشگاه برای مشارکت در شبکه مهندسی پوشاک با انعقاد تفاهم‌نامه انجام می‌شود. این کار مهم با مشارکت معاونت پژوهش دانشگاه آزاد اسلامی استان و مدیریت مراکز رشد و واحد‌های فناور و شرکت دانش‌بنیان به اجرا درمی‌آید.

هاشمی عنوان کرد:‌ لباس از منظر جامعه‌شناختی و مباحث فرهنگی مهم‌ترین وجه ظاهر هویت بخشی انسان است و در بحث هویت بخشی همان‌گونه که مقام معظم رهبری تأکید داشتند، آموزش و پرورش مکلف بوده روی هویت کار کند و هویت‌ساز باشد که یک وجه آن لباس فرم مدارس است. آموزش و پرورش نباید تابع سلیقه‌های نامتقارن و مخالف با فرهنگ دینی و ملی باشد، آموزش و پرورش خودش باید بر مبنای اصول علمی، فرهنگ ایجاد کند.

وی بیان کرد: در توزیع و تهیه پوشاک لباس فرم مدارس باید فرهنگ ایرانی اسلامی، عدالت رعایت شود و دانش آموزان نیازمند هم با حفظ کرامت مورد توجه قرار گیرد.

همکاری معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزد بوشهر در تولید لباس فرم

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر نیز گفت: این معاونت با مشارکت مراکز رشد و واحد‌های فناور و شرکت دانش‌بنیان استان و با استفاده از ظرفیت‌های مادی و معنوی خود به‌منظور برنامه‌ریزی برای اجرایی کردن سیاست‌ها و راهبرد‌ها و شیوه‌نامه ساماندهی تولید لباس فرم دانش آموزان مدارس سما و تدوین و ابلاغ فرآیند اجرایی کار مطابق با دستورالعمل سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی در استان و با هماهنگی کامل با معاونت امور مدارس سما استان و دیگر اعضای کارگروه و کمیته‌های اجرایی در سطوح مختلف اقدام می‌کند.

عبدالرحیم پذیرا ادامه داد:‌ یکی از مهم‌ترین اهداف طرح و تولید پوشاک و لباس فرم مدارس، توسعه فرهنگ عفاف و حجاب و صیانت از موازین شرعی و عرفی در لباس فرم دانش‌آموزی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

به گزارش آنا، در این جلسه مسائلی همانند فراخوان و چاپ پوستر نسبت به ثبت‌نام اعضای هیئت علمی تمام‌وقت، وابسته، مهارت یاران، دستیاران آموزشی، دانشجویان و دانش‌آموختگان دانشگاه آزاد اسلامی برای مشارکت در شبکه مهندسی پوشاک دانشگاه مطرح و مورد بررسی قرار گرفت و در ادامه هر یک از اعضا به بیان نظرات خود در این باره پرداختند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تلاش برای آزار روحی دانشجویان حامی فلسطین
  • تشکیل کارگروه دانش‌آموزان نخبه‌پرور در مدارس سما ضروری است
  • تشکیل کارگروه دانش‌آموزان نخبه پرور در مدارس سما ضروری است
  • مجوز اجرای ۲۴دوره کوتاه مدت اشتغال‌محور صادر شد
  • کارگروه تخصصی برای ساماندهی شبکه مهندسی پوشاک دانشگاه تشکیل می‌شود
  • مشکل تامین برق روستای سیل زده«تختان» دهلران حل شد
  • برگزاری نخستین نشست کارگروه آسیب شناسی فرهنگی ورزشگاهها
  • واکنش فدراسیون فوتبال به دستور وزیر ورزش؛نشست کارگروه آسیب‌شناسی فرهنگی ورزشگاه‌ها برگزار می‌شود
  • واکنش فدراسیون فوتبال به درخواست وزیر ورزش؛ برگزاری نخستین نشست کارگروه آسیب‌شناسی فرهنگی ورزشگاه‌ها
  • واکنش وزیر ورزش و رییس فدراسیون به اتفاقات آزادی